Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Moldoveni in UK, Irlanda
Victor Antofica Offline
#1 Posted : Wednesday, December 30, 2009 1:24:48 AM

Rank: Administration

Was thanked: 5 time(s) in 5 post(s)
Momentan traiesc in Anglia, daca mai exista lume care invata/lucreaza in UK, dati de stire aici.
Stiu ca exista deja un forum dedicat moldovenilor din uk, http://moldova-uk.com, il vizitez rareori deoarece nu prea exista activitate pe-acolo
puiu_cnl Offline
#2 Posted : Monday, January 04, 2010 2:44:40 PM

Rank: Newbie

Was thanked: 0 time(s) in 0 post(s)
Sunt in Londra,Anglia. Am venit acuma 2 ani si ceva...dar se pare k a venit timpul sa-mi iau ramas bun...
admin Offline
#3 Posted : Monday, January 04, 2010 8:30:37 PM

Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
puiu_cnl wrote:
Sunt in Londra,Anglia. Am venit acuma 2 ani si ceva...dar se pare k a venit timpul sa-mi iau ramas bun...

de ce?
GREGOIRE Offline
#4 Posted : Monday, January 04, 2010 9:21:03 PM
Rank: Member

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Motiu Ludmila wrote:
cine stie daca este ruta CHISINAU-GERMANIA sa imi spuna va rog in afara de avion,autocar sau microbuz. va multumesc

Salut puiu! dar la paris nu tear aranja ca sa treci prin la manche, nu stiu daca mai exista euro line paris dar mai merg rutiere mai sunt baeti care circula cu masinile proprii, iar daca tot vrei prin germania poate ma interesez poate este bus. informatii sigure la moment nu stiu iti raspund doar findca forumul este nou si inca nu prea este vizitat, deaceea iti scriu ca banuiesc ca tu ai nevoie de un raspuns acuma.
admin Offline
#5 Posted : Tuesday, January 05, 2010 9:27:23 PM

trebuie sa existe microbuze,

de exemplu aici in anglia sunt mai multe chiar, si trec prin mai multe orase
cojusna_city Offline
#6 Posted : Wednesday, January 06, 2010 11:04:27 PM
Rank: Advanced Member

Motiu Ludmila wrote:
cine stie daca este ruta CHISINAU-GERMANIA sa imi spuna va rog in afara de avion,autocar sau microbuz. va multumesc

germania e mare...:) fii mai concreta...sunt si autobuze si microbuze, deci pachet poti sa trimiti! poti trimite pe cineva la hotel national la chisinau sa se intereseze unde si in ce orase opresc autocarele si microbuzele in germania...asta-i tot! simplu nu?
puiu_cnl Offline
#7 Posted : Saturday, January 09, 2010 8:59:35 PM

admin wrote:
puiu_cnl wrote:

de ce?

Pai...ce pot sa spun??? Nu ma pot bucura de nici un drept,din motiv ca sunt...(de fapt cred k cunosti fff bine care e statutul moldovenilor de pe-aici{exceptie cei cu dubla cetatenie}).Am obosit sa tot muncesc "la negru"(momentan nici nu am de munca),sa mor de dureri acasa si sa nu-mi permit sa fac o consultatie la doctor...etc...etc...Sad
ionut Offline
#8 Posted : Saturday, January 09, 2010 10:22:51 PM

salut! muti ar visa sa ajunga in Anglia dar acasa inafara de mama si tata nu te asteapta nimeni,trist dar asta e (rea)litatea!Laugh
Victor Antofica Offline
#9 Posted : Sunday, January 10, 2010 1:07:51 PM

puiu_cnl wrote:
admin wrote:
puiu_cnl wrote:

de ce?

Pai...ce pot sa spun??? Nu ma pot bucura de nici un drept,din motiv ca sunt...(de fapt cred k cunosti fff bine care e statutul moldovenilor de pe-aici{exceptie cei cu dubla cetatenie}).Am obosit sa tot muncesc "la negru"(momentan nici nu am de munca),sa mor de dureri acasa si sa nu-mi permit sa fac o consultatie la doctor...etc...etc...Sad

inteleg, atunci de ce nu aplici pt cetatenia romana?
de fapt nici cu aceasta nu poti lucra in UK, decat daca obtii un permis special, dar in schimb poti lucra in multe alte state din UE
tantan Offline
#10 Posted : Monday, January 11, 2010 9:06:37 AM

Was thanked: 12 time(s) in 9 post(s)
ionut wrote:

salut! muti ar visa sa ajunga in Anglia dar acasa inafara de mama si tata nu te asteapta nimeni,trist dar asta e (rea)litatea!Laugh

Nu sunt de acord cu tine. Intr-adevar este frumos sa pleci in vacanta, la shopping, in vizita...dar sa traiesti in situatia descrisa de Puiu nu cred ca este chiar asa tentant. Cine te asteapta acolo si ce avantaje ai in comparatie cu alte tari? Eu personal mai degraba as visa sa ajung undeva unde sa am mai multe avantaje.
puiu_cnl Offline
#11 Posted : Monday, January 11, 2010 6:15:13 PM

Victor Antofica wrote:
puiu_cnl wrote:
admin wrote:
puiu_cnl wrote:

de ce?

de fapt nici cu aceasta nu poti lucra in UK, decat daca obtii un permis special, dar in schimb poti lucra in multe alte state din UE

Ai dreptate in privinta romanilor k n-au permis de munk,dar au drept de sedere,pot sa-si faca GP si ei kiar dak muncesc ilegal niciodata n-o sa le fie frika,deoarece patronul primeste amenda si el bine-mersi,isi kauta alta munka...
In privinta cetateniei romane: imi zici si mie ce pot sa fac eu de-aici? Faptul k sunt in Anglia,nu inseamna nicidecum k am bani,lucru pe kare cei din Moldova nu-l cred si cu atit mai putin il inteleg...Sad Dak-as sti k exista o sansa,citusi de mica,sigur as mai gasi forte k sa lupt,in caz contrar,imi las miinile jos...Sad
Victor Antofica Offline
#12 Posted : Monday, January 11, 2010 9:11:00 PM

dosarul teoretic poti sa-l depui si la londra, dar mai multa info vezi pe forumul http://cetatenie-romana.info

puiu_cnl Offline
#13 Posted : Monday, January 11, 2010 9:53:28 PM

Victor Antofica wrote:
dosarul teoretic poti sa-l depui si la londra, dar mai multa info vezi pe forumul http://cetatenie-romana.info

Victore,da tu ai glume in program??? Tu kiar crezi k n-am cautat raspunsuri pe http://cetatenie-romana.info??? Dar sincera sa fiu,asa si am ramas fara ele...Mad
Acuma dak tot tu ai fost initiatorul si vrei sa fie pace pe acest pamintSmile kiar te rog din tot sufletul sa fii mai discret si sa ma luminezi... Sper k intelegi la ce ma refer!!! Thanks and I really hope that you will help me!!!!!!!!!!!!!!
ionut Offline
#14 Posted : Monday, January 11, 2010 10:48:59 PM

Victor Antofica wrote:
puiu_cnl wrote:
admin wrote:
puiu_cnl wrote:

de ce?

salut,spune-mi te rog si mie cum se optine un permis de munca pentru un cetatean roman?
Victor Antofica Offline
#15 Posted : Monday, January 11, 2010 11:42:32 PM

@ionut destul de greu, trebuie sa aplica angajatorul pt tine http://www.ind.homeoffic...iaromania/waitingtimes/

@puiu_cnl ok, cetatenia nu se obtine chiar atat de usor, dar sunt ceva sperante cu schimbarile care cica se intampla acum

puiu_cnl Offline
#16 Posted : Tuesday, January 12, 2010 7:14:57 PM

Mii de scuze!!!!!!!!!!!! In special pt admin. Stiu k de fapt ideea crearii acestui forum a fost si este sansa de a ne cunoaste,de a propune idei,de a ne impartasi gindurile,de a ne sustine reciproc(in limita posibilitatilor),...etc,etc!!! Sper din tot sufletul sa fie cu succes!!! Si stii de ce o spun??? Findca astazi de cind m-am trezit pina acum un sfert de ora in urma, am urmarit cu desavirsire ideile si sfaturile de pe Cetatenie-Romana.info si tin sa spun k e un haos mare acolo,desi cred k am reusit sa citesc abia vreo 15%. Chiar nu mai stiu ce sa cred!!!Sad
puiu_cnl Offline
#17 Posted : Tuesday, January 12, 2010 7:45:47 PM

ionut wrote:

Tu stii de ce lumea viseaza sa ajunga in Anglia??? Deoarece sunt umbriti de niste mituri... Cei de acasa,cu parere de rau,din toata informatia de baza o accepta doar pe cea care le convine.Hai sa fiu un pic mai explicita:daca l-ai intreba pe un moldovean(unul care n-a fost niciodata in Anglia)in ce vede el avantajul plecarii in Marea Britanie fata de alte state,ti-ar raspunde rapid,fara ezitare:salarii mari si masini ieftine.
Intr-o oarecare masura oamenii au dreptate,cert insa e faptul k ei nu cunosc continuarea,sau mai degraba,nu au luat-o in calcul...
Stiu ei oare cit costa sa stai cu chirie in Londra? Dar kare sunt preturile la transportul public? Dar faptul k pretul masinilor sunt mici deoarece urmeaza multe alte cheltuieli,ka de ex:asigurarea,parcarea,taxele...???
Vreti continuare???
Victor Antofica Offline
#18 Posted : Tuesday, January 12, 2010 8:50:26 PM

@puiu_cnl eu sunt in uk,nu in Londra, dar m-ar interesa f mult despre viata din Londra

cred ca ar fi util si pt altii sa stie cat de greu sau usor este sa traiesti in Londra, de aceea te rog, daca vrei, deschide un topic nou " Viata in Londra" sau ceva de genul acesta

intrebarile pe care le-as avea eu, sunt despre:

- chirie si alte cheltuieli de trai
- vecini si oameni in general, transport prin oras, aglomeratie
- distractie, comunitati de moldoveni/romani
- joburi, salarii

la ce populatie are Londra(vreo 7 mln) stiu ca acestea depind mult de zona in care te afli
Ana Offline
#19 Posted : Friday, January 29, 2010 4:25:20 PM

Was thanked: 3 time(s) in 1 post(s)
Salutare la toata lumea, la fel si eu sunt pe insula asta denumita Anglia. Stiu si eu ca mai exista inca un sait a moldovenilor in uk, dar faza e ca acolo intra doar unii ca sa intrebe cite ceva, si este doar o singura persoana care raspunde, dar din cite se vede si persoana data sa saturat de prostiile moldovenesti si nu mai intra pe forum.In rest nu prea intra lumea acolo, am putea lua un bun exemplu de la alti ce forumuri faine au, sa nu ne ducem departe si vedem ce forum au romanii rusii la fel au al lor, decii cu ce suntem noi mai prejos ca altzi. Eu sper ca aici vor aparea mai multzi moldoveni si vom putea discuta pe diferite teme,si de ce nu sa ne ajutam reciproc cu un sfat sau cu o vorba buna. Hai sa aratam prin fapte ca suntem un popor primitor si bun la sufletRollEyes cum se zicea cindva de noi.
Bafta la totzi ThumpUp ThumpUp
Ana Offline
#20 Posted : Friday, January 29, 2010 4:46:53 PM

Was thanked: 3 time(s) in 1 post(s)
In privintza intrebarilor cum e la LondraHuh , sincer un orash super aglomerat cu vecini indieni pachistanezi sau negri sau ceva mai dragLaugh tzigani din estul europeiGlare , asta sunt vecinii in zonele unde chiriile sunt mai acceptabile, chiriile sunt destul de mari vorba din popor musca pretzurile lor, o camera double te ajunge cam la 500 pe luna sau poate uneori si mai eftin daca o sa fitzi cel putzin 7 in casa.Pretzurile ce sa zic mergetzi la Chsinau si dupa venitzi la Londra si vetzi spune doamne da pretzurile sunt la fel , dupa va datzi seama ca Moldova e TZARA MINUNILOR unde cu salari de 2000 de lei pretzurile sunt pe masura salarilor din Londra unde salariul te poate ajunge la 2000 de pauntzi sau si mai mare cine e mai norocosSmile ( deci facetzi concluzia).Foarte scump e transportul iti maninca bani fara ca sa-ti dai seamaSad ce e mai eftin in transport sunt autobuzele, insa cu autobuzele nu prea ajungi in timpul dorit nici unde, deci te bagi in metrou si vreai nu vreai dai banutzi. Cu munca in Londra e cam slut in prezent, engleji devin tot mai pretentzioshi si vor sa indeplindeshti o multzime de conditzi care sunt uneori fara sens,deci constatam ca sunt prea multi care vor un job din care cauza salariile scadThumbDown pretentziile angajatorului crescThumbDown
In rest Londra e frumoasa doar sa ai un pic de norocThumpUp
P.S Daca nu ai permis de munca in Londra nu te prea potzi angaja,sau cel putzin eu asa am vazut.
3 users thanked Ana for this useful post.
NT Offline
#21 Posted : Thursday, February 25, 2010 1:31:03 PM

Ana zi-mi si mie cum de ajuns in Londra,adica ajung eu deoarece detin cetatenie romana, da cum de lipit de cineva care sa te ajute acolo.tare vreu sa vin la Londra sa locuiesc, muncesc... da nu am pe nimeni care sa ma intilneasca. tu cum ai procedat?
cezar_g Offline
#22 Posted : Friday, February 26, 2010 10:53:18 PM

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine NT.
Vreau in UK, am cetatenie romana, dar nu am pe nimeni acolo care sa ma ajute la inceput. :(
(Si cu engleza stau prost, dar asta se rezolva).
Victor Antofica Offline
#23 Posted : Saturday, February 27, 2010 1:10:02 AM

da, eu nu v-as recomanda Anglia

e greu sa-ti gasesti job aici, mai ales daca esti strain si nu esti expert in domeniul tau
NT Offline
#24 Posted : Saturday, February 27, 2010 12:54:08 PM

am inteles ca vara este de lucru in agricultura, sunt de acord si acolo sa lucrez.ca de la inceput. ce zici victore? am ceva sanse? da-mi un sfat
admin Offline
#25 Posted : Saturday, February 27, 2010 1:25:11 PM

sunt muuulti straini aici(polonezi, indieni,iranieni,africani) si toti cauta de lucru...

sfatul meu este sa nu vii aici daca nu ai job aranjat

eu am vorbit cu englezi despre strainii de aici, si unul din ei mi-a spus ca nu intelege de ce vin asa multi in tara asta de kk, mai ales in perioada asta, el nu intelege de ce oamenii sunt atat de atrasi de tara asta cu vreme urata mai tot timpul, cu somajul in crestere mai ales in ultimii 2 ani etc...

o fi salariile mai mari decat in alte parti, dar crede-ma cheltuielile sunt pe masura, iar mancarea din supermarketuri(tesko, sainsburies etc), in general, nu-i sanatoasa
NT Offline
#26 Posted : Saturday, February 27, 2010 2:19:49 PM

NT wrote:
daca crezi ca in Moldova micarea-i mai ieftina apui te gresesti amarnit.si in general la fete le prinde bine in asa tari, mai pierd din greutate Smile .de foame nu cred с-oi muri. in al doilea rind asi vrea sa-mi inbunatatesc engleza,simt ca putin cite putin uit si ce-am stiut.
daaaaaaaaa complicat blin de ajuns acolo. am asteptat 7 ani pina am primit cetatenia romana, acum o am da n-am unde pleca. sa mori de shiuda nu alta.Sad

tantan Offline
#27 Posted : Saturday, February 27, 2010 3:19:19 PM

NT wrote:
Ana zi-mi si mie cum de ajuns in Londra,adica ajung eu deoarece detin cetatenie romana, da cum de lipit de cineva care sa te ajute acolo.tare vreu sa vin la Londra sa locuiesc, muncesc... da nu am pe nimeni care sa ma intilneasca. tu cum ai procedat?

NT, ce te atrage in Londra in comparatie cu alte capitale?
NT Offline
#28 Posted : Saturday, February 27, 2010 4:23:28 PM

Imi place Londra-de la lectii, istorie.. cunosc engleza, nu la nivel super, da cit de cit ma descurc. N-ar fi rau de vizitat si celelalte capitale, nu cred ca-s mai urite, fiecare are ceva aparte. Dar totusi Londra ii Londra. Acuma as fi bucuroasa sa lucrez si in alt oras din UK, numai sa am la cine trage.Smile
tantan Offline
#29 Posted : Saturday, February 27, 2010 4:27:27 PM

NT wrote:
Imi place Londra-de la lectii, istorie.. cunosc engleza, nu la nivel super, da cit de cit ma descurc. N-ar fi rau de vizitat si celelalte capitale, nu cred ca-s mai urite, fiecare are ceva aparte. Dar totusi Londra ii Londra. Acuma as fi bucuroasa sa lucrez si in alt oras din UK, numai sa am la cine trage.Smile

Eu asta nu prea inteleg...de ce nu este bun Parisul, Praga, Viena, Roma si ce are Londra in plus?

As intelege argumente de genul ca profesia pe care o am se apreciaza mai mult intr-o tara anume si este mai bine platita; sunt respectati strainii si as avea multe avantaje sociale; are o stabilitate economica si un nivel de trai mai bun in comparatie cu alte tari...

Dar pana la urma este bine acolo unde iti este bine...
NT Offline
#30 Posted : Saturday, February 27, 2010 4:37:14 PM

moldovenii nu-s prea respectatati NICAIERI, asa ca...
da orasele care le-ai enumerat tu - arunci o piatra si dai in 10 moldoveni,
cezar_g Offline
#31 Posted : Saturday, February 27, 2010 6:07:55 PM

Clar ca topicul e despre UK, si se spune ca e scump in UK de trait etc etc.
Eu am muncit in italia. NU mult dar destul. Chiria in Milano e mai mare decat in Londra. In suburbii ca in Londra, minim 500 euro. Poate ma gresesc.
Paris? nu stiu. Nu am fost acolo, dar nici nu m-a atrage.

Eu am vrut de exemplu in UK ca sotia sta bine cu engleza, cica profesoara de engleza. Un fel de compromis sa nu invatam 500 de limbi. Nu stiu. Oriunde e greu cu traiul si cu munca :(

Am ajuns, noi, cei nascuti dupa 1980 sa trecem prin ce e mai greu. Caderea CCCP, si respectiv saracie si mai mare. Munca ioc. Coruptie si birocratie. NIci un fel de ajutor din partea statului. Salariu cu care poti sa platesti jumate din comunale. Doar jumate..
admin Offline
#32 Posted : Saturday, February 27, 2010 7:58:28 PM

am fost astazi la supermarket, si la un moment dat in jurul meu erau vreo 4 romani(2 studenti ca pareau mai tineri si doua femei care probabil muncesc pe-aici)

deja a devenit obisnuit sa vad romani din ce in ce mai des prin zona
O'donell)) Offline
#33 Posted : Saturday, February 27, 2010 8:15:13 PM

vreau acasaBigGrin
tantan Offline
#34 Posted : Saturday, February 27, 2010 8:42:16 PM

cezar_g wrote:
Eu am muncit in italia. NU mult dar destul. Chiria in Milano e mai mare decat in Londra. In suburbii ca in Londra, minim 500 euro. Poate ma gresesc.

Eu am vrut de exemplu in UK ca sotia sta bine cu engleza, cica profesoara de engleza. Un fel de compromis sa nu invatam 500 de limbi. Nu stiu. Oriunde e greu cu traiul si cu munca :(

Am ajuns, noi, cei nascuti dupa 1980 sa trecem prin ce e mai greu. Caderea CCCP, si respectiv saracie si mai mare. Munca ioc. Coruptie si birocratie. NIci un fel de ajutor din partea statului. Salariu cu care poti sa platesti jumate din comunale. Doar jumate..

Iar cel mai grav este ca tinerii nostri nici nu mai indraznesc sa spere la un viitor frumos in Moldova si pe buna dreptate... E trist asta...
Lilliana Offline
#35 Posted : Sunday, February 28, 2010 1:13:21 PM

tantan wrote:
cezar_g wrote:

Iar cel mai grav este ca tinerii nostri nici nu mai indraznesc sa spere la un viitor frumos in Moldova si pe buna dreptate... E trist asta...

Cred ca si mai grav este ca o mare parte din tineri vor totul si dintro data. Lucrez la un colegiu din Chisinau, avem absolventi bine pregatiti, dar, din pacate, fara experienta. Si ce credeti? Intrun studiu efectuat printre elevii absolventi s-a vazut: mare parte nu ar accepta un salariu de 3-4 mii lei. Nu zic ca e un salariu cine stie ce, dar pentru inceput nu e rau. Si avem un numar mare de absolventi care muncesc in Moldova, au salarii cit de cit, si nu viseaza sa culeaga capsuni prin Anglia sau Spania. Dar, desigur , pentru aceasta trebuie sa muncesti mult, sa faci studii de performanta si nu numai sa umbli pe la baruri de noapte. Avem tineri care din anul I au si un loc de munca (barmani, vinzator etc.) Tocmai acestia care stiu a munci si cunosc pretul banului pe piele proprie, zic, tocmai ei si reusesc. In rest cauta locuri caldute, chiar si in conditii injositoare. Am uitat o vorba inteleapta: "Intinde-te cit iti e plapuma"... Oricum va doresc succese tuturor, oriunde ati fi!
1 user thanked Lilliana for this useful post.
NT Offline
#36 Posted : Sunday, February 28, 2010 4:31:15 PM

cezar_g wrote:
Vreau in UK, am cetatenie romana, dar nu am pe nimeni acolo care sa ma ajute la inceput. :(

cezar_g daca va hotiriti cumva sa plecati da-mi si mie de stire, poate ne unim cu familiile
Fiodor Offline
#37 Posted : Monday, March 01, 2010 11:06:13 AM

Was thanked: 7 time(s) in 5 post(s)
NT wrote:
cezar_g wrote:

cezar_g daca va hotiriti cumva sa plecati da-mi si mie de stire, poate ne unim cu familiile

dar de ce nu doriti in Canada!
din cate stiu eu multi nu regreta ca au emigrat ci din contra sunt foarte multumiti acolo!
NT Offline
#38 Posted : Monday, March 01, 2010 12:40:37 PM

Pentru Canada tre sa cunosti si franceza nu? pe care eu de exemplu n-o cunosc si nici nu vreu s-o cunosc.Iar in al 2 rind, cit de tare nu m-oi supara eu pe Moldova ca nu-mi da sansa sa duc un trai .... normal :) tot asi vrea sa mai vin pe acasa, distanta e mai mica si mai putin costisitoare ca din Canada.Mai sunt si parintii care pling pe la coltu casii, dar sunt bucurosi o data in an da sa vii acasa.In Canada daca pleci esti bun plecat. Сel putin asa fac prietenii mei care au emigrat intr-acolo.
Fiodor Offline
#39 Posted : Monday, March 01, 2010 4:13:01 PM

NT wrote:
Pentru Canada tre sa cunosti si franceza nu? pe care eu de exemplu n-o cunosc si nici nu vreu s-o cunosc.Iar in al 2 rind, cit de tare nu m-oi supara eu pe Moldova ca nu-mi da sansa sa duc un trai .... normal :) tot asi vrea sa mai vin pe acasa, distanta e mai mica si mai putin costisitoare ca din Canada.Mai sunt si parintii care pling pe la coltu casii, dar sunt bucurosi o data in an da sa vii acasa.In Canada daca pleci esti bun plecat. Сel putin asa fac prietenii mei care au emigrat intr-acolo.

cu avionul poti ajunge in MD in aproximativ 10-15ore
si un bilet online nu cred ca costa mai mult de 700euro round way.
dar daca vrei asa tare sa-ti vezi parintii mai degraba le cumperi lor un bilet si pot veni ei la tine si pot sta in canada pana la 6luni sa vada si ei cum e viata peste ocean.
se poate de emigrat in partea federala unde nu e obligatorie fraceza.
fiecare decide cum crede ca e mai avantajos pt el. Cel putin asa cred eu pt un cuplu care vrea sa plece impreuna si sa munceasca legal unde statul apara interesele oamenilor de rand.
cezar_g Offline
#40 Posted : Tuesday, March 02, 2010 3:32:10 PM

De fapt Fiodor, ma gandesc demult la aceasta varianta, Canada.
Chestia este ca in partea federala ca sa nimeresc treb sa astept 3 ani pana primesc viza, in cel mai bun caz. In partea franceza 2 ani. Nu am nici un cunoscut, prieten, cumatru etc etc in Canada :(
Daca nu ai pe nimeni e foarte greu. Si nu am bani acum de plecare. Mai stau prin Europa sa vad ce se va primi, ca treb sa fac si bani pentru inceput ca sa plec in Canada.
Sunt nuante. Eu am trimis acum in decembrie o ancheta si primisem invitatie, dar nu aveam bani si actele necesare. Si inca nu sunt gata moral.
:)
Fiodor Offline
#41 Posted : Tuesday, March 02, 2010 10:35:53 PM

cezar_g wrote:
De fapt Fiodor, ma gandesc demult la aceasta varianta, Canada.
Chestia este ca in partea federala ca sa nimeresc treb sa astept 3 ani pana primesc viza, in cel mai bun caz. In partea franceza 2 ani. Nu am nici un cunoscut, prieten, cumatru etc etc in Canada :(
Daca nu ai pe nimeni e foarte greu. Si nu am bani acum de plecare. Mai stau prin Europa sa vad ce se va primi, ca treb sa fac si bani pentru inceput ca sa plec in Canada.
Sunt nuante. Eu am trimis acum in decembrie o ancheta si primisem invitatie, dar nu aveam bani si actele necesare. Si inca nu sunt gata moral.
:)

in partea franceza cunosc persoane care au plecat si procedura a durat 11 luni
si din cate stiu eu cam 8-12luni dureaza procesarea actelor(test franceza,dosar1, dosar2, medicinale ,etc

dar ceea ce tine de partea federala e ca procedura e un pic alta, trebuie sa ai experinata in anumite dominii (nu toata are experianta data)

da problema banilor e la multi , din cate stiu eu un cuplu ar trebuia sa dovedeasca ca detie suma de 14 000$ canadieni

pe montreal.ro toronto.ro sunt discutii mai multe referitoare la subiectul dat

Victor Antofica Offline
#42 Posted : Tuesday, March 02, 2010 11:48:41 PM

eu am un prieten plecat in Canada de vreo cativa ani, s-a stabilit acolo, lucreaza in IT
cezar_g Offline
#43 Posted : Thursday, March 04, 2010 7:19:24 PM

Eu sper ca se va implini candva regimul fara viza in SUA si Canada. Cica se discuta aceasta problema.
Asa poate voi avea o sansa. Dar ca sa trec un interviu la ambasada eu nu am sanse :(. Ori frica e prea mare?!
asda Offline
#44 Posted : Tuesday, March 09, 2010 11:12:32 PM

salutare si aici! mai citeam pe aici, dar nam scris...
ce mai faceti in UK? cum o duceti?
vreau si eu acolo, desi toti zic ca nu e atit de paradis, pe cit pare.
imi dau bine seama, dar facind comparatia cu Moldovioara noastra draga, tot e mai bine. dar "mai bine" fiecare intelege in felul lui: nu am in vedere viata de zi cu zi, sau nuntile si cumatriile de la noi- la sigur nu le mai gasim acolo, la fel ca si haosul si stresul de la noi, nu cred ca se aseamana cu cel de acoloSmile . si nici nu ma avint dupa bani "lungi", nu visez...vreau doar un viitor mai bun pentru copiii mei, pe care aici nul vad...Sad
Victor Antofica Offline
#45 Posted : Tuesday, March 09, 2010 11:23:11 PM

presupun ca lumea vrea in uk pentru ca limba engleza o cunosc mai toti, dar alte motive mai aveti?
Tol Offline
#46 Posted : Tuesday, March 09, 2010 11:35:37 PM

Pentru NT: Daca vrei sa lucrezi in agricultura in UK suna pe 0265260026 si afla detalii. (Cerinte: varsta max. 30 ani, limba engleza).

admin pentru Tol: daca ai ceva interesant de spus, pune aici te rog,sau creaza un topic nou despre agricultura in uk
asda Offline
#47 Posted : Wednesday, March 10, 2010 12:27:21 AM

Victor Antofica wrote:
presupun ca lumea vrea in uk pentru ca limba engleza o cunosc mai toti, dar alte motive mai aveti?

dumneata din ce motive stai acolo? daca nu e secret?ThumpUp
Victor Antofica Offline
#48 Posted : Wednesday, March 10, 2010 9:00:30 AM

pentru ca asa s-a intamplat, dar dupa ce termin studiile ma gandesc sa nu mai stau pe-aici
Fiodor Offline
#49 Posted : Wednesday, March 10, 2010 11:42:49 AM

Tol wrote:
Pentru NT: Daca vrei sa lucrezi in agricultura in UK suna pe 0265260026 si afla detalii. (Cerinte: varsta max. 30 ani, limba engleza).

admin pentru Tol: daca ai ceva interesant de spus, pune aici te rog,sau creaza un topic nou despre agricultura in uk

http://www.greenpeak.ro/

cred ca mai mult de 200-300Euro nu costa desigur pt cei ce detin cetatenia romana
dar daca ai mai multi bani puteti alege si varinta de a aplica din Moldova
NT Offline
#50 Posted : Thursday, March 11, 2010 12:33:23 PM

Fiodor da acest numar de tel de unde-i? Moldova?
robyvitalii Offline
#51 Posted : Thursday, March 11, 2010 3:27:02 PM

puiu_cnl wrote:
ionut wrote:

Tu stii de ce lumea viseaza sa ajunga in Anglia??? Deoarece sunt umbriti de niste mituri... Cei de acasa,cu parere de rau,din toata informatia de baza o accepta doar pe cea care le convine.Hai sa fiu un pic mai explicita:daca l-ai intreba pe un moldovean(unul care n-a fost niciodata in Anglia)in ce vede el avantajul plecarii in Marea Britanie fata de alte state,ti-ar raspunde rapid,fara ezitare:salarii mari si masini ieftine.
Intr-o oarecare masura oamenii au dreptate,cert insa e faptul k ei nu cunosc continuarea,sau mai degraba,nu au luat-o in calcul...
Stiu ei oare cit costa sa stai cu chirie in Londra? Dar kare sunt preturile la transportul public? Dar faptul k pretul masinilor sunt mici deoarece urmeaza multe alte cheltuieli,ka de ex:asigurarea,parcarea,taxele...???
Vreti continuare???

credema ca in Moldova e cu mult mai greu de trait pentru multi oameni deaceia multi viseaxa la Anglia. Aici lucrezi tot la negru cu 2000 lei si nu prea ai drepturi macar ca esti cetatean ai acestei tari si credema ca multi ar lucra in Anglia pentru 500 euro..........
VickyG Offline
#52 Posted : Monday, April 19, 2010 12:33:13 AM

Salut!

Cine stie care sunt conditiile de sedere in UK pentru un cetatean roman? Adica cit pot sta pe teriotoriul UK cel mult fiind cetatean roman dar nefiind angajat in cimpul de munca?

Victor Antofica Offline
#53 Posted : Monday, April 19, 2010 12:38:10 AM

3 luni de zile
VickyG Offline
#54 Posted : Monday, April 19, 2010 12:54:06 PM

Victor Antofica wrote:
3 luni de zile

Multumesc Victor!

Am cautat pe net dar nici cum nu pot gasi vreo baza legala care sa explice acest lucru. Spune lumea ca nu sint nici un fel de restrictii si ca cica au stat in UK 2 ani fara nici o problema..

Daca cineva stie v-o sursa pe net care sa descrie dreptul de sedere a cetatenilor romani in UK, va rog s-o postati aici.

Multumesc!!!
VickyG Offline
#55 Posted : Monday, April 19, 2010 4:01:05 PM

VickyG wrote:
Victor Antofica wrote:
3 luni de zile

Multumesc Victor!

Am cautat pe net dar nici cum nu pot gasi vreo baza legala care sa explice acest lucru. Spune lumea ca nu sint nici un fel de restrictii si ca cica au stat in UK 2 ani fara nici o problema..

Daca cineva stie v-o sursa pe net care sa descrie dreptul de sedere a cetatenilor romani in UK, va rog s-o postati aici.

Multumesc!!!

Salut,
Am gasit ceva in privinta regimului de sedere a cetatenilor romani in UK. Se pare ca nu e nici o restrictie:

Bulgarian and Romanian nationals

Can I live and work in the United Kingdom?

This page explains how you can live and work in the United Kingdom if you are a Bulgarian or Romanian national.
You can move and live freely in any European Union (EU) member state as a European Economic Area (EEA) national. You do not need permission under our immigration rules to enter or remain to live in the United Kingdom. If you want to work in the United Kingdom you will need to apply for an accession worker card, unless you are exempt (see below) and your employer may have to apply for a work permit.

Sursa de pe net o puteti vedea aici: http://www.ukba.homeoffi...gariaromania/liveworkuk/
cezar_g Offline
#56 Posted : Monday, April 19, 2010 7:00:23 PM

Pai desigur ca nu sunt restrictii in privinta sederii in tarile UE. Cetatenii romani sunt cetateni UE, chiar daca sunt numiti neocomunitari. Dar asta e vremelnic.

Sunt restrictii in privinta muncii, si nu numai in UK.
jerryy Offline
#57 Posted : Thursday, May 20, 2010 3:39:08 PM

pentru cei ce traiesc in londra scriti va rog 500 de euro le platiti pentru citi metri patratsi, in Paris suma asta era pentru o camera de maxim 20 m2
puiu_cnl Offline
#58 Posted : Sunday, May 23, 2010 2:54:14 PM

jerryy wrote:
pentru cei ce traiesc in londra scriti va rog 500 de euro le platiti pentru citi metri patratsi, in Paris suma asta era pentru o camera de maxim 20 m2

Hai sa-ti explic:preturile la chirii in Londra variaza in dependenta de zona si de nr de camere a casei. Zona 1 e cea mai scumpa si in general moldovenii nu-si permit asa lux. Cele mai ieftine sunt cele de la periferii,dar luind in calcul faptul k transportul e foarte scump si k majoritatea isi gaseste de munca in centru,nu se merita... Deci ne axam pe zonele 3-4. Dar si aici avem careva criterii:Nord,Sus,Vest sau Est. Cele mai scumpe chirii sunt in Nord.Daka crezi k o sa duci dorul moldovenilor,deci optezi pentru partea de Est a Londrei. Acuma sa revin la intrebarea de baza... 500 de euro iti ajung sa inchiriezi o camera dubla intr-o casa cu 2-3 camere.
Victor Antofica Offline
#59 Posted : Sunday, May 23, 2010 10:03:27 PM

eu platesc in coventry, 435 lire/luna + 90 lire(council tax)/luna+ 60(intretinerea: 25 internet,10 apa, 15 gaz,10 curent)/luna = 585 lire/luna, deci cam 670 EURO pt apartament cu un bedroom

in londra poate fi mai scump desigur, de la 300 lire -800 lire in SUD -EST http://uk.easyroommate.c...on-flatshare/listings/l

*cat mai sunt student nu platesc council tax
tantan Offline
#60 Posted : Tuesday, May 25, 2010 11:42:07 AM

Victor, tu ca cetatean roman ce esti, ai dreptul la munca legala acolo sau exista restrictii?
Tol Offline
#61 Posted : Tuesday, May 25, 2010 11:07:20 PM

Am nevoie de testele CSCS in limba romana. Rog pe cine le are sa mi le trimita pe adresa roscaanatol@yahoo.com sau sa-mi spuna de unde pot sa le download-ez.

Multumesc.
Victor Antofica Offline
#62 Posted : Sunday, May 30, 2010 1:24:35 PM

tantan wrote:
Victor, tu ca cetatean roman ce esti, ai dreptul la munca legala acolo sau exista restrictii?

exista restrictii din pacate, dar ca student poti lucra 20 ore/sapt

http://www.ukba.homeoffi...gariaromania/liveworkuk/
1 user thanked Victor Antofica for this useful post.
cezar_g Offline
#63 Posted : Sunday, July 18, 2010 3:52:10 PM

offfff, m-am săturat de Italia. Nimic muncă. Nici în agricultură nimic, ce să mai zic de IT.

Ma uit pe site-urile cu joburi din UK şi m-a apucat o manie că vreau acolo că cică plătesc pentru un sisadmin de la 13000-20000£. Poate e o iluzie, dar spranţa moare ultimaRollEyes
Victor Antofica Offline
#64 Posted : Sunday, July 18, 2010 9:54:22 PM

18-20 K pe an e salariu de incepator, dar si cheltuielile sunt pe masura

salariile afisate sunt brute,deci net-ul ar fi minus o patrime din brut
cezar_g Offline
#65 Posted : Wednesday, July 21, 2010 7:56:59 PM

Victor Antofica wrote:
18-20 K pe an e salariu de incepator, dar si cheltuielile sunt pe masura

salariile afisate sunt brute,deci net-ul ar fi minus o patrime din brut

Aha. Asa ma gandeam si eu la "brut". Chiar daca cheltuielile sunt pe maura cred ca se poate de trait (supravetuit :D)
Alexandru2010 Offline
#66 Posted : Thursday, July 29, 2010 9:20:17 AM

Victor Antofica wrote:

pentru ca asa s-a intamplat, dar dupa ce termin studiile ma gandesc sa nu mai stau pe-aici

Hi Victor,

Eu sunt nou pe aici, am observat ca inveti in UK. An si eu o intrebare daca ma poti ajuta.

Eu acuma termin universitatea in Milan (in Economics) si am vrut sa continu cu un masterat un UK. Am fost acceptat la University of Birmingham, Exeter si UCL. Am facut cerere pentru bursa la toate trei universitati dar nu am cistigat nici una.

Vreau sa te intreb, stii vrio metoda de finantare, faptul ca sunt Moldovean trebuie sa platesc "overseas fees" ce costa 11000 pounds. Poti sa-mi dai ceva sfaturi?
Victor Antofica Offline
#67 Posted : Thursday, July 29, 2010 8:41:02 PM

da, din pacate cam 9-10 mii te costa ca moldovean, dar ca roman 3-4 mii/an sau 1.5 mii daca faci part time
tantan Offline
#68 Posted : Friday, July 30, 2010 4:31:53 PM

Victor, poti sa ma ajuti cu niste site-uri cu inchirieri apartamente in regim hotelier in Londra? Pentru o mini-vacanta in Londra, ce cartiere imi recomanzi pentru cazare (cu acces usor a mijloacelor de transport catre centru, destinatii turistice, cumparaturi, etc). Orice sfat va fi foarte apreciat. Merci.
Victor Antofica Offline
#69 Posted : Sunday, August 01, 2010 1:19:49 PM

ti-as da sfaturi tantan, dar din pacate nu prea stiu multe despre oras, pt ca nu stau in london

dar poate gasesti aici ceva info utila http://www.moldova-uk.co...ts.php?DiscussionID=1825
1 user thanked Victor Antofica for this useful post.
Krysy Begut Offline
#70 Posted : Thursday, October 28, 2010 1:33:13 PM

Fratii mei de peste hotare, daca vreti sa vedeti ce nenorociri a facut Voronin si PCRM-ul, intrati pe xxx . Va astept sa discutam pe blog-ul meu.
lilia2011 Offline
#71 Posted : Sunday, January 02, 2011 6:28:06 PM

Victor,eu tot traiesc in Coventry din 2006
admin Offline
#72 Posted : Sunday, January 02, 2011 11:21:44 PM

serios?!si cum e?
lilia2011 Offline
#73 Posted : Monday, January 03, 2011 6:47:27 PM

E bine,m-am obisnuit,numai ca e cam trist fara moldoveni.Eu mai stiu un moldovan in Coventry si gata.Abia anul trecut am inceput si eu a folosi internetul si am descoperit odnoklassniki si mi-am gasit prietenii de acasa si fostii colegi.Din motive bine cunoscute nu pot pleca acasa dar am depus actele pentru redobindirea cetateniei romane si sper s-o primesc cit mai curind sa pot merge sa vizitez parintii si apoi vreau sa vin inapoi sa ma legalizez si sa-mi gasesc o munca mai buna. La moment lucrez catering assistant intr-o cafenea,dar daca as avea acte pot sa fac mult mai multe ca eu am terminat USM facultatea franceza-engleza.Pina nu demult nici n-am cautat prieteni de frica sa nu ma trezesc la Moldova intr-o zi dar acum cu speranta ca o sa am si eu cetatenie romana pot sa ma mai relaxez putin.Imi place in Anglia,cred ca stiu mai multe despre aceasta tara decit despre Moldova din pacate,pe oamenii din satul meu i-am cam uitat,tineretul care a crescut nici nu-l stiu,aici lumea ma stie,ma simt ca acasa.
1 user thanked lilia2011 for this useful post.
admin Offline
#74 Posted : Monday, January 03, 2011 8:55:59 PM

ii bine ca te-ai acomodat acolo, ma intorc si eu in 2 sapt. dar sincer n-as mai sta mult in cov., iar daca apare vreo oportunitate mai buna o sa-mi fac bagajele

intradevar moldoveni nu prea vezi pe-acolo... mai stiam o moldoveanca care tot traia in coventry, am vorbit cu ea de vreo 2 ori pe mess, mi se pare ca s-a mutat in london acuma
lilia2011 Offline
#75 Posted : Tuesday, January 04, 2011 7:50:41 PM

admin wrote:
ii bine ca te-ai acomodat acolo, ma intorc si eu in 2 sapt. dar sincer n-as mai sta mult in cov., iar daca apare vreo oportunitate mai buna o sa-mi fac bagajele

intradevar moldoveni nu prea vezi pe-acolo... mai stiam o moldoveanca care tot traia in coventry, am vorbit cu ea de vreo 2 ori pe mess, mi se pare ca s-a mutat in london acuma

Tu unde inveti? de cit timp esti in cov?
admin Offline
#76 Posted : Tuesday, January 04, 2011 8:53:15 PM

de 2 ani, am facut master la coventry university, am terminat cu el asta vara
Sergiustresina Offline
#77 Posted : Tuesday, January 18, 2011 11:18:05 PM

Salut.Am rasfoit toata pagina aceasta si nu prea vad sa scrie careva din Irlanda.Sau au plecat toti in UK.Smile
Victor Antofica Offline
#78 Posted : Sunday, January 30, 2011 10:46:11 PM

da, se pare ca tu esti primul
cum e in Irlanda? in ce oras traiesti?
admin Offline
#79 Posted : Thursday, April 07, 2011 2:34:22 PM

admin Offline
#80 Posted : Tuesday, April 19, 2011 4:42:43 PM

Elvetia pune restrictii pt Romani si Bulgari http://mdforum.info/yaf_...nd-Romanian-Workers.aspx
admin Offline
#81 Posted : Tuesday, April 19, 2011 4:42:44 PM

Elvetia pune restrictii pt Romani si Bulgari http://mdforum.info/yaf_...nd-Romanian-Workers.aspx
iuliam66 Offline
#82 Posted : Saturday, February 04, 2012 8:50:49 PM

Buna,

Am un amic care a plecat anul trecut in Anglia prin firma asta: http://www.eamigrationconsultancy.com

Ma gandesc sa plec luna viitoare impreuna cu prietena mea in Anglia. A fost cineva cu firma asta?
Users browsing this topic
guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.